torsdag 19. juli 2012

Marmorflisetipsdukanskjeikkefåravleverandøren!

Det mangler litt lister, håndtak, og litt pønt selvfølgelig, men alt i alt er badet omsider oppe og går med alle fasiliteter, tre måneder etter start! Det skal ikke være bare bare!


Først tok det evigheter før FAGfolket fikk varmekablene opp å gå, det tok vel en måned etter ferdigstillelse. I løpet av den mnd måtte vi også be dem komme tilbake flere ganger for å rette opp feil.
Så kom omsider servantskapet vårt, en uke forsinket. Når det omsider var oppe, benkeplate og vask var bestemt, alt saget til og festet sammen. Nei da falt servantskapet ned igjen pga dårlig materiale i festeløsningen (fra leverandøren!)! Hell i uhell; jeg sto der inne og fikk tatt tak i skapet før det ødela både seg selv og veggfliser og hele pakka.
Så, mens samboer måtte klø seg i hodet for å finne en løsning på det, oppdaget vi store områder med flekker i gulvflisene. Etter befaring og ypperlig hjelp fra Flisekompaniet i disse ferietider, samt et par uker med diverse forsøk på rens, fjerning av overflødig impregnering og annet skurevaskepolere mikkmakk, er flisene omsider så godt som flekkefrie, og impregnerte igjen!
Vet dere hva som mest sannsynlig var problemet? Jif! Jif badromsspray og marmorfliser passer absolutt ikke sammen.
 Selv om jeg ikke kan huske å ha brukt dette på gulvet der inne har jeg tydeligvis sikkert gjort det, jeg gjorde det på det gamle badet vårt, så kanskje har jeg gjort det av gammel vane.

Jif baderomsspray inneholder syrer som trenger ned i flisene og danner flekker. Det samme kan gjelde grønnsåpe, så bruk for all del et ph-nøytralt vaskemiddel på marmor.
Og skulle du ha vært så uheldig? Spør deres leverandør om Fila Marble Restorer er noe for dere, det løste iallefall vårt problem!

Og når du kjøper marmor, spør hva du IKKE bør gjøre med dem. Det gjorde ikke vi, og fikk heller ingen spesielle beskjeder. Men folk har til og med spurt uten å få spesielle beskjeder, så det er ikke så greit uansett nødvendigvis.

Samboer fikk opp igjen servantskapet etterhvert, og i går kom turen til å sette inn skuffene igjen. Det blir en god del vekt alt i alt, og heller ikke i går så det ut til at kun veggfeste holdt. Det er ganske utrolig å selge vegghengt skap, når det helt tydelig er for stort og tungt til å kunne henge på veggen??? Det ender iallefall med at vi må ha bein under, ikke så pent synes jeg, men må man så må man. Irriterende!

MEN, nå har vi iallefall omsider både do og dusj, lys, speil og servant, skuffer og hele sulamitten, vi kan til og med tråkke på gulvet med våte bein etter dusjen!!! HIPPPP HURRAAAA! Bedre sent enn aldri, men dog, baderomsoppussing er ikke noe jeg skal gjøre for mye av!

Ingen kommentarer: